Activiteiten

La Garrotxa is een uitgesproken wandelgebied. Vanuit Castellar de la Muntanya kunt u mooie wandelingen maken, naar b.v. de vallei van La Vall del Bac of naar Torallas. In La Vall del Bac is volop zwemgelegenheid in de bassins met helder bergwater. Er liggen wandelroutes vanuit huis voor onze gasten klaar en wie eerst nog even in de auto stapt kan in het enorme natuurgebied ook nog vele andere prachtige routes lopen. Voor de natuurliefhebbers valt er veel te zien en te ontdekken op het gebied van flora en fauna.

En verder? U kunt paardrijtochten maken, zwemmen, grotten bezoeken, naar zee rijden, autotochtjes maken en natuurlijk ontzettend lekker eten in vaak gezellige kleine (en nog steeds goedkope) restaurantjes in de directe omgeving.


Van Castellar naar .......

Het stadje Olot (8 km) is het centrum van de streek La Garrotxa en ligt midden in een van de grootste vulkaangebieden van Europa. Het is een vriendelijk stadje. Iedere maandag wordt hier de grote provinciaalse markt gehouden. ’s Zomers zijn er veel straataktiviteiten, waar de beroemde sardanas worden gedanst.

Santa Pau (6 km van Olot) ligt in een prachtig vulkaan/natuurgebied. Een bezoekje waard.

Besalu (25 km van Olot) is een gerestaureerd middeleeuws stadje met vele pleintjes en een bijzondere brug.


Figueres (35 km van Olot) is een mooi stadje en vooral bekend vanwege het Dali museum. Vanaf Figueres is het nog maar 20 km naar de kust.

Banyoles (30 km van Olot) heeft een groot meer waar in 1996 de Olympische spelen zijn gehouden en waar je kunt zwemmen.

Girona (50 km van Olot) is een bijzonder mooie stad met een kathedraal en vele kerken, een oude (gerestaureerde) stadsmuur, Romeinse baden/tuinen, en een middeleeuwse Joodse buurt. Historisch en architectonisch zeer interessant.

In de direkte omgeving van Olot liggen vele mooie dorpjes in een landelijke omgeving. Ook de bergen in, richting Camprodon en Nuria, zijn vele authentieke dorpjes.

Perpignan ligt op 100 km van Olot.


Websites:
http://www.altagarrotxa.org
http://www.parcsdecatalunya.net
http://www.giroguies.com

Georganiseerde tochtenS
http://www.la-garrotxa.net

CULTUUR

http://www.olot.org/cultura
© Rectoria de Santa Maria de castellar, 2004 - contacto@rectoriacastellar.com